top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıDiyetisyen Su Sevilgen

5 ADIMDA KAÇAMAKLARI DENGEYİN!

Güncelleme tarihi: 13 Ağu 2020

Diyelim ki önünüze reddedemediğiniz bir tatlı geldi ve bir tabak yediniz! Bu gibi durumlarda çoğunlukla ''eyvah ne yaptım, keşke yemeseydim'' diye mi düşünüyorsunuz?


Öncelikle bundan dolayı kesinlikle pişmanlık duymayın. Farkına varın ve gün içerisinde veya ertesi gün dengeleyin. Çünkü bir hamburgerden veya bir dilim pastadan kilo almazsınız.


Peki nasıl? Haydi 5 kolay adımda kaçamaklarınızı dengeleyin!



1. SU TÜKETİMİNİZİ ARTTIRIN


Kaçamaklardan sonra yapmanız gereken en önemli şeylerden biri su tüketimizi arttırmak olacaktır. Günde 2,5-3 litre kadar su içmeyi ihmal etmeyin. Su içmek ödem atmanıza yardımcı olacaktır.



2. ÖDEM ATICI BİTKİ ÇAYLARINDAN İÇİN

Siyah çay ve kahve yerine günde 2-3 fincan bitki çayı için. Kiraz sapı, yeşil çay veya mısır püskülü gibi ödem atıcı çaylardan tüketin.


3. KARBONHİDRATI AZALTIN


Aşırı karbonhidrat ve şeker tüketimi su tutulumunu yani ödemi arttırmaktadır. Bu da kaçamak yaptıktan sonraki gün tartıda fazla çıkmanıza neden olan sebeplerden biridir. Bu yüzden, rafine şeker, pilav, makarna ve ekmek tüketimini azaltın. Bunun yerine bir kaç gün protein ve yağdan yüksek bir beslenme planı izleyin. Örneğin ekmeksiz yumurtalı bir kahvaltının ardından öğle yemeği olarak balıklı bol yeşillikli salata tercih edebilirsiniz.


4. MEYVE-SEBZE TÜKETİMİNİ ARTTIRIN


Ödem atmaya yardımcı meyve ve sebzelerden kiraz, ananas, maydanoz, kayısı, kabak ve salatalık gibi besinleri beslenmenize ekleyebilirsiniz. Fakat unutmayın fazla meyve tüketiminden de uzak durun.


5. EGZERSİZ YAPIN, FAKAT ABARTMAYIN


Kaçamakları dengelemek için egzersiz yapmak çok iyi bir fikirdir. Ancak aşırı egzersizden kaçının. Normal egzersiz rutininize sadık kalın.


SON OLARAK VAZGEÇMEYİN!


Unutmamanız gereken en önemli şey; başarısız kimse yoktur, sadece pes eden kişi vardır. Hedefinize giden yolda bazı pürüzler olabilir. Kendinizden vazgeçmeyin, çünkü kimse mükemmel değildir! Hedefinize odaklanın ve pozitif olun. Bahaneler yaratmaktan vazgeçin. Başarabilirsiniz!


47 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page